top of page
  • Writer's picturenoXIne

Učiteljski fakultet

Updated: Feb 22, 2023

Gošće devetih Razgovora sa studentima bile su raspričane i ambiciozne studentice Sara Barišić i Eleonora Harmicar s Učiteljskoga fakulteta u Zagrebu, nama posebno bliskog jer dijelimo zajedničku zgradu.

Razgovori sa studentima održavali su se u XI. gimnaziji za maturante, ali i sve učenike koji su htjeli saznati nešto više o svojim budućim fakultetima. Gošće devetih Razgovora sa studentima bile su raspričane i ambiciozne studentice Sara Barišić i Eleonora Harmicar s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, nama bliskog jer dijelimo zajedničku zgradu. Našim učenicama detaljno su predstavile svoj fakultet, ali i podijelile svoja iskustva s državne mature. Osim općenitih informacija o Učiteljskom fakultetu, otkrile su i pozitivna iskustva sa svojim profesorima te koji im je daljnji plan nakon studiranja.

Bitno je napomenuti kako se za Učiteljski fakultet mogu položiti B razina iz Matematike i Engleskog jezika na državnoj maturi. Ako ste mislili da Učiteljski fakultet ima samo u Zagrebu, onda ste se prevarili jer imaju ga Čakovec i Petrinja. Učiteljski fakultet nudi razne studije kao što su: preddiplomski - Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, diplomski - Rani i predškolski odgoj i obrazovanje i integrirani preddiplomski i diplomski – Učiteljski studij. Studentice su nam detaljno opisale i prijamne ispite, a sastoje se od provjere predispozicija za razvoj likovno-kreativnih, glazbenih i motoričkih sposobnosti. Razgovor sa studenticama bio je ugodan, opuštajući i pun korisnih savjeta za daljnje obrazovanje i buduće studiranje.

Katja Dakić, 4.c

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page