top of page
  • Writer's picturenoXIne

Kineziološki fakultet

Updated: Feb 22, 2023

Na trinaestim Razgovorima sa studentima Jakov Beljan, bivši učenik naše škole, predstavio je KIF.

Profesorica Sandra Gabrić Primorac organizirala je razgovore s bivšim učenicima XI. gimnazije koji su sada studenti na željenim fakultetima ovogodišnjih maturanata. Na trinaestim Razgovorima, 30.studenoga, gost je bio Jakov Beljan, student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Iz razgovora smo saznali što je potrebno za upis na fakultet, kakav je prijemni ispit, atmosfera na faksu i koji su predmeti najmanja, a koji najveća briga.

Za upis na integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kineziologije potrebno je položiti maturu iz Hrvatskog i Engleskog jezika i Matematike te proći razredbeni ispit koji se sastoji od provjere plivanja i provjere motoričkih znanja iz devet sportova: atletike, borilačkih sportova, košarke, nogometa, odbojke, plesa, ritmičke gimnastike, rukometa i sportske gimnastike. Kako bi se moglo pristupiti drugom dijelu prijemnog ispita, potrebno je isplivati 50 metara bilo kojim stilom u zadanoj normi. Razredbeni prag koji se mora zadovoljiti iznosi 162 boda. Upisom četvrte godine studija svaki student uz edukacijski modul upisuje i još jedan modul iz primijenjene kineziologije. Završetkom studija stječe se akademski naziv magistar / magistra kineziologije u edukaciji uz navođenje naziva smjera (mag. cin.).

Na fakultetu vlada prijateljska atmosfera, a i postoji mogućnost putovanja na razne smotre i susrete kinezioloških fakulteta iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Sara Perak, 4.c

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page