top of page
  • Writer's picturenoXIne

Geografija na PMF-u

Updated: Feb 22, 2023

Ovaj tjedan na 18. Razgovorima sa studentima ugostili smo dvije studentice Geografije i saznali mnoštvo zanimljivosti o fakultetu koji se mnogima nađe na popisu želja.

Geografski odsjek jedan je od odsjeka se na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Omogućuje dvije opcije studiranja: geografski istraživački i geografski nastavnički.

Naše gošće Katja Milašin i Petra Vrbanić izabrale su istraživački smjer jer nastavnički smjer podrazumijeva i studiranje Povijesti na Filozofskom fakultetu. Pri upisu na Geografiju potrebno je položiti A razinu Engleskog jezika, B razinu Matematike te Hrvatski jezik. Osim toga, obavezan izborni predmet na maturi za upis na studij je naravno Geografija.

Na prvoj godini studija svaki student dobiva mentora, odnosno studenta druge godine studija Geografije koji pomaže studentu oko organizacije, snalaženja te lakše prilagodbe na novi način života i učenja . Također, Geografija je poznata po tome što studenti organiziraju mnoge izlete i putovanje, a Katja i Petra su istaknule kako je razmjena studenata i odlasci na druga sveučilišta u Europi i njihova želja, koju planiraju ostvariti ove godine. Jedan od najtežih predmeta je Kartografija, a istaknut je nedostatak Engleskog jezika.

Studentice su uspjele prenijeti atmosferu zajedništva koje vlada na tom fakultetu te avanturistički duh potaknut putovanjima i istraživanjima koja ih obogaćuju.

Mihaela Miškić

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page